preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivan Benković Dugo Selo

Login
Važno!

Ova web stranica koristi kolačiće (eng. cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Više informacija o tome možete pronaći u 

Pravilniku o zaštiti podataka.

Privola uz prijavu na natječaj

Materijali za micro:bit

Aktualnosti

Sigurnost na internetu

Office365

Besplatan Office365 za učenike i nastavnike osnovnih i srednjih škola

Korisni linkovi
CarNet vijesti
CARNET
22.11.2019. 10:53
Rezultati projekta CRISS predstavljeni na ovogodišnjem CUC-u
Na ovogodišnjoj CARNET-ovoj konferenciji za korisnike koje se održala u Šibeniku, od 6 do 8. studenoga 2019. godine, održan je okrugli stol “Razvoj, praćenje i vrednovanje digitalnih kompetencija”. Na okruglom su ... The post Rezultati projekta CRISS predstavljeni na ovogodišnjem CUC-u appeared first on CARNET .

Kada zvono zvoni

Korisni linkovi

Agencija za odgoj i obrazovanje

Brojač posjeta
Ispis statistike od 9. 7. 2010.

Ukupno: 550507
Ovaj mjesec: 6782
Danas: 181
Vijesti
Večernji list
22.11.2019. 16:05
Državno odvjetništvo žalit će se na oslobađajuću presudu vozaču koji je pijan pregazio biciklista
Prometni vještak također je utvrdio da je Perkec mogao uočiti biciklistu na udaljenosti od 100 metara pod dugim svjetlima, ili na 50 metara pod kratkim svjetlima.

22.11.2019. 16:05
Hanfa uručila sedam stipendija najboljim studentima
Studenti su odabrani na natječaju, koji se planira svake godine, a riječ je o projektu regulatora financijskih tržišta, kojim nastoji zainteresirati i privući u svoje redove najbolje studente te dugoročno osigurati zapošljavanje najkvalitetnijih kadrova s tržišta rada.

22.11.2019. 15:58
Ubio svoju tetu i njezina posinka: Nepravomoćno osuđen na 29 godina zatvora
Minkovoću su sudili za dva teška ubojstva jer je Marija Minković bila teško pokretna i starije dobi te je ubijena iz koristoljublja, dok je njezin posinak ubijen na okrutan način, odnosno zbog rana koje je zadobio prije smrti jako je patio.

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Učenici i učiteljica 3.b sudjelovali u međunarodnom projektu Innovate Your Dreams 2019.
Autor: Krunoslav Sakač, 18. 3. 2019.

Međunarodni projekt Innovate Your Dreams 2019 – Phase 1 je  pokrenuo Microsoftov inovativni edukator i pakistanski učitelj mentor Khurram Whiz, a u njemu je sudjelovalo više od 100 000 učenika te 2 000 učitelja iz više od 60 država širom svijeta. Sudjelovali su učenici od 7 do 16 godina. Iz naše domovine je sudjelovalo četrdesetak škola.  


Cilj projekta je bio pomoći učenicima u razumijevanju i pripremi za radna mjesta u budućnosti. Učenici su proučavali 3 od 17 UN-ovih ciljeva održivog razvoja opisanih u Programu održivog razvoja 2030. (kvalitetno obrazovanje, pristupačna i čista energija, industrija, inovacije i infrastruktura) - SDGs. Pomoću projekta su  učili o industrijama koje će se stvoriti u budućnosti i o ulozi tehnologije u preobrazbi svijeta – STEM.

Vještine koje su upoznali, usavršili ili uvježbali su: komunikacija, suradnja, kritičko razmišljanje i zajedničko rješavanje problema, kreativnost i mašta, inovativnost, vodstvo, ICT znanja i vještine.

Učenici 3.b su se zajedno sa svojom učiteljicom uključili u međunarodno projekt 14. siječnja te su kroz osam tjedana učili, istraživali, govorili više na engleskom jeziku, rabili nove tehnologije te uspješno realizirali šest tjednih zadataka.

U prvom zadatku A promising future su se upoznali sa stotinjak zanimanja koja danas još niti ne postoje, a prema izvorima i istraživanjima će postojati već 2030.g. Izrađivali su umne mape i upoznali novi alat Coogle.

U drugom zadatku Everything you can imagine is real su uočavali ekološke probleme te izrađivali robote-sakupljače smeća i otpada. Taj zadatak im nije bio nepoznat jer se ekološkim problemima bave od prvog razreda u izvannastavnoj grupi malih ekologa.

Treći zadatak Cultivating competencies su jedva dočekali realizirati  jer je cilj tjednog zadatka bio predstavljanje prva dva tjedna zadatka drugim učenicima, roditeljima i lokalnoj zajednici. U našu školu smo pozvali učenike i učiteljicu  1.a iz OŠ Rugvica koji su također bili uključeni u projekt, njihove roditelje, roditelje učenika 3.b i gradonačelnika našeg grada. Susretu u školskoj knjižnici je nazočila mlada školska pedagoginja Tea Klasan Biškup te ravnatelj škole Branko Goleš. Susret je kamerom i tekstom popratila novinarka Dugoselske kronike Ana-Marija Šprihal. Za treći zadatak je većina učenika 3.b usvojila izradu PowerPointa na računalu te na digitalnoj školskoj ploči - MultiBoardu.

U četvrtom zadatku World in 2030 . su proučavali 3 od 17 UN-ovih ciljeva održivog razvoja opisanih u Programu održivog razvoja 2030. (kvalitetno obrazovanje, pristupačna i čista energija, industrija, inovacije i infrastruktura) - SDGs. Informirani su o našoj kurikularnoj reformi pod naslovom Škola za život, upoznali su nove termine obnovljivi izvori energije te naučili što podrazumijevamo pod terminima inovacije i infrastrukture, a zanimljiv dio su im bili podatci o  mladom inovatoru iz naše domovine Mati Rimcu.

Peti zadatak Potter’s wheel je bio zadatak  upoznavanja raznih svjetskih izuma i izumitelja. Samostalno su istraživali i predstavljali izume osoba s naših prostora. U ovom zadatku smo na izradi loga za razne aplikacije zajednički surađivali s makedonskim učenicima 5.r. iz Strumice putem platforme Skype. U ovom zadatku su učenici 3.b upoznali i novi alat za prevođenje - Microsoft Translator. Na kraju zadatka smo se poigrali već znanim kvizom Kahoot s pitanjima o projektu.

Šesti zadatak  3 E’s (Enough energy for everyone) je bio baziran na šestom cilju UN-ovih ciljeva održivog razvoja (pristupačna i čista energija). Upoznali su se s energijom Sunca, vjetra, vode, geotermalnim izvorima i energijom biomase. Učenici su zaželjeli više istražiti o energiji Sunca pa su gledali dokumentarni film o Suncu, animirani film Ozzy Ozone, posjetili vlasnika privatne kuće na kojoj su ugrađeni solarni paneli i u razgovoru s gospodinom Marijanom Rudecom  saznali dosta o samoj isplativosti ugradnji solarnih panela kojih u našem gradu nema puno. I sami su izradili kuće, zgrade i škole sa solarnim panelima.

Dojmovi učenika o projektu su iznimno pozitivni pa u takvom ozračju čekamo i potvrde o sudjelovanju (Certificate).

 

Tekst i fotografije: Sofija Štefanac Klobučar, učiteljica 3.b

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju