preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivan Benković Dugo Selo

Login
Aktualnosti

Tableti 2019 - 2020

Važno!

Ova web stranica koristi kolačiće (eng. cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Više informacija o tome možete pronaći u 

Pravilniku o zaštiti podataka.

Privola uz prijavu na natječaj

Sigurnost na internetu

Materijali za micro:bit

Office365

Besplatan Office365 za učenike i nastavnike osnovnih i srednjih škola

Korisni linkovi
CarNet vijesti
CARNET
27.11.2020. 14:19
Istraživanje tržišta – Usluge organizacije događanja za projektne dionike
Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET provodi istraživanje tržišta za potrebe nabave Usluge organizacije događanja za projektne dionike. U svrhu istraživanja tržišta CARNET objavljuje sljedeće dokumente: Prilog 1. Specifikacija ... The post Istraživanje tržišta – Usluge organizacije događanja za projektne dionike appeared first on CARNET .

Kada zvono zvoni

Korisni linkovi

Agencija za odgoj i obrazovanje

Brojač posjeta
Ispis statistike od 9. 7. 2010.

Ukupno: 652957
Ovaj mjesec: 7827
Danas: 111
Vijesti
Večernji list
28.11.2020. 20:45
Stojko: Efes nas je molio da Simon ne igra protiv Švedske, nismo Kruni htjeli raditi probleme
Dakako, iz Efesa takvo što nisu tražili od turskog izbornika Orhuna Enea koji na svom popisu igrača ima čak petoricu Efesovih igrača, pa tako i naturaliziranog stranca Amerikanca Shanea Larkina

28.11.2020. 20:16
Moro strijelac u porazu Dinama
Dejan Lovren nije konkurirao za nastup u momčadi Zenita koji je na gostovanju kod Arsenala u Tuli odigrao 0:0

28.11.2020. 20:00
Influencerica objavila fotku, a sad svi zbijaju šale na njezin račun. Vidite li u čemu je problem?
Tom trendu nije odoljela ni ukrajinska influencerica Alena Omovych čija je nova fotka postala glavni predmet šala na društvenim mrežama.

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Učenici i učiteljica 3.b sudjelovali u međunarodnom projektu Innovate Your Dreams 2019.
Autor: Krunoslav Sakač, 18. 3. 2019.

Međunarodni projekt Innovate Your Dreams 2019 – Phase 1 je  pokrenuo Microsoftov inovativni edukator i pakistanski učitelj mentor Khurram Whiz, a u njemu je sudjelovalo više od 100 000 učenika te 2 000 učitelja iz više od 60 država širom svijeta. Sudjelovali su učenici od 7 do 16 godina. Iz naše domovine je sudjelovalo četrdesetak škola.  


Cilj projekta je bio pomoći učenicima u razumijevanju i pripremi za radna mjesta u budućnosti. Učenici su proučavali 3 od 17 UN-ovih ciljeva održivog razvoja opisanih u Programu održivog razvoja 2030. (kvalitetno obrazovanje, pristupačna i čista energija, industrija, inovacije i infrastruktura) - SDGs. Pomoću projekta su  učili o industrijama koje će se stvoriti u budućnosti i o ulozi tehnologije u preobrazbi svijeta – STEM.

Vještine koje su upoznali, usavršili ili uvježbali su: komunikacija, suradnja, kritičko razmišljanje i zajedničko rješavanje problema, kreativnost i mašta, inovativnost, vodstvo, ICT znanja i vještine.

Učenici 3.b su se zajedno sa svojom učiteljicom uključili u međunarodno projekt 14. siječnja te su kroz osam tjedana učili, istraživali, govorili više na engleskom jeziku, rabili nove tehnologije te uspješno realizirali šest tjednih zadataka.

U prvom zadatku A promising future su se upoznali sa stotinjak zanimanja koja danas još niti ne postoje, a prema izvorima i istraživanjima će postojati već 2030.g. Izrađivali su umne mape i upoznali novi alat Coogle.

U drugom zadatku Everything you can imagine is real su uočavali ekološke probleme te izrađivali robote-sakupljače smeća i otpada. Taj zadatak im nije bio nepoznat jer se ekološkim problemima bave od prvog razreda u izvannastavnoj grupi malih ekologa.

Treći zadatak Cultivating competencies su jedva dočekali realizirati  jer je cilj tjednog zadatka bio predstavljanje prva dva tjedna zadatka drugim učenicima, roditeljima i lokalnoj zajednici. U našu školu smo pozvali učenike i učiteljicu  1.a iz OŠ Rugvica koji su također bili uključeni u projekt, njihove roditelje, roditelje učenika 3.b i gradonačelnika našeg grada. Susretu u školskoj knjižnici je nazočila mlada školska pedagoginja Tea Klasan Biškup te ravnatelj škole Branko Goleš. Susret je kamerom i tekstom popratila novinarka Dugoselske kronike Ana-Marija Šprihal. Za treći zadatak je većina učenika 3.b usvojila izradu PowerPointa na računalu te na digitalnoj školskoj ploči - MultiBoardu.

U četvrtom zadatku World in 2030 . su proučavali 3 od 17 UN-ovih ciljeva održivog razvoja opisanih u Programu održivog razvoja 2030. (kvalitetno obrazovanje, pristupačna i čista energija, industrija, inovacije i infrastruktura) - SDGs. Informirani su o našoj kurikularnoj reformi pod naslovom Škola za život, upoznali su nove termine obnovljivi izvori energije te naučili što podrazumijevamo pod terminima inovacije i infrastrukture, a zanimljiv dio su im bili podatci o  mladom inovatoru iz naše domovine Mati Rimcu.

Peti zadatak Potter’s wheel je bio zadatak  upoznavanja raznih svjetskih izuma i izumitelja. Samostalno su istraživali i predstavljali izume osoba s naših prostora. U ovom zadatku smo na izradi loga za razne aplikacije zajednički surađivali s makedonskim učenicima 5.r. iz Strumice putem platforme Skype. U ovom zadatku su učenici 3.b upoznali i novi alat za prevođenje - Microsoft Translator. Na kraju zadatka smo se poigrali već znanim kvizom Kahoot s pitanjima o projektu.

Šesti zadatak  3 E’s (Enough energy for everyone) je bio baziran na šestom cilju UN-ovih ciljeva održivog razvoja (pristupačna i čista energija). Upoznali su se s energijom Sunca, vjetra, vode, geotermalnim izvorima i energijom biomase. Učenici su zaželjeli više istražiti o energiji Sunca pa su gledali dokumentarni film o Suncu, animirani film Ozzy Ozone, posjetili vlasnika privatne kuće na kojoj su ugrađeni solarni paneli i u razgovoru s gospodinom Marijanom Rudecom  saznali dosta o samoj isplativosti ugradnji solarnih panela kojih u našem gradu nema puno. I sami su izradili kuće, zgrade i škole sa solarnim panelima.

Dojmovi učenika o projektu su iznimno pozitivni pa u takvom ozračju čekamo i potvrde o sudjelovanju (Certificate).

 

Tekst i fotografije: Sofija Štefanac Klobučar, učiteljica 3.b

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju