2019-04-17 20:16:00

PROJEKT "MISLIMO JEDNI NA DRUGE"

U našoj se školi ponovno održavala humanitarna akcija pod nazivom „Mislimo jedni na druge“. Nositelji ovog, hvale vrijednog, projekta su naše vjeroučiteljice. Cilj projekta je bio pomoći najpotrebnijima u našoj okolini te na taj način razvijati kod učenika osjećaj solidarnosti.

Prikupljene namirnice smo 16. travnja 2019. predali sestrama Majke Terezije u Zagrebu (Jukićeva 24). U sklopu njihovog samostana nalazi se pučka kuhinja i prenoćište za dvjestotinjak muškaraca i žena među kojima je i nekoliko nepokretnih i starijih osoba.    

 

Sestre iz dana u dan gladnima otvaraju vrata svoje kuhinje, a beskućnicima pružaju smještaj. U tome im pomažu ljudi dobre volje i brojni donatori, kao i mladi volonteri, studenti i srednjoškolci kojima guljenje krumpira, slaganje sendviča, pranje posuđa, dijeljenje toplog obroka kao ni suosjećanje s tužnim životnim pričama ne predstavlja nikakvu muku i problem. 

Ponosni smo na učenike naše škole te zahvaljujemo roditeljima koji su se velikodušno odazvali ovoj akciji te pokazali osjetljivost i veliko srce za bližnje.


Osnovna škola Ivan Benković Dugo Selo