preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivan Benković Dugo Selo

Login
Aktualnosti

Tableti 2019 - 2020

Važno!

Ova web stranica koristi kolačiće (eng. cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Više informacija o tome možete pronaći u 

Pravilniku o zaštiti podataka.

Privola uz prijavu na natječaj

Sigurnost na internetu

Materijali za micro:bit

Tražilica
Office365

Besplatan Office365 za učenike i nastavnike osnovnih i srednjih škola

Korisni linkovi
CarNet vijesti
CARNET
15.01.2021. 14:02
Istraživanje tržišta – poziv na sastanak
U sklopu II. faze programa ,,e-Škole: Cjelovita informatizacija procesa poslovanja škola i nastavnih procesa u svrhu stvaranja digitalno zrelih škola za 21. stoljeće" Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET ... The post Istraživanje tržišta – poziv na sastanak appeared first on CARNET .

Kada zvono zvoni

Korisni linkovi

Agencija za odgoj i obrazovanje

Brojač posjeta
Ispis statistike od 9. 7. 2010.

Ukupno: 663035
Ovaj mjesec: 3325
Danas: 281
Sigurnost na internetu

Stranice Sigurnost i zaštita na internetu nastale su suradnjom Microsofta Hrvatska, Agencije za odgoj i obrazovanje i NetAkademije Tehničkog veleučilišta u Zagrebu. Na njima su dostupni sadržaji o sigurnosti i zaštiti na internetu razvrstani u tri kategorije: za djecu, za roditelje i staratelje te za nastavnike i učitelje.

Za djecu su pripremljene četiri interaktivne priče, dvije za uzrast od 7 do 12 godina (Beskonačna šuma i Anini novi prijatelji) te dvije za uzrast od 13 do 16 godina (Rimska grupa i Peripetije na mreži). Priče su oblikovane poput stripa s interaktivnim dijelovima, govore o temama zaštite na internetu, prikladnosti informacija na internetu, komunikaciji pomoću interneta, autorskim pravima… Sadržaji za roditelje i nastavnike sadrže različite informacije te niz preporuka. Dostupan je i priručnik o sigurnosti koji govori o mogućim prijetnjama na internetu i načinima zaštite.

Kada je u pitanju sigurnost, nezaobilazne su i stranice CERT.hr. Riječ je o stranicama Nacionalnog središta za računalnu sigurnost čija je misija upravo prevencija i zaštita.

Na CERT-ovim mrežnim stranicama posebno bismo istaknuli dvije brošure vezane uz zaštitu i sigurnost – Sigurnije na internetu i Zaštitite svoju privatnost. Brošura Sigurnije na internetu je kratki vodič koji će vam pomoći prepoznati opasnosti te vas uputiti u postupke aktivne zaštite. U brošuri su opisane usluge poput društvenih mreža (Facebook) i dijeljenja datoteka (Bit Torrent), a poseban naglasak je stavljen na izbjegavanje prijevara i zaštitu privatnosti. Brošura je dostupna za preuzimanje u pdf formatu Sigurnije na internetu.pdf.

Kako biste se upoznali s opasnostima kojima se izlažete prilikom postavljanja osobnih podataka i sadržaja na Facebook, svakako pročitajte brošuru koja će vas uputiti u tajne kako podesiti svoj profil na ovoj najpopularnijoj društvenoj mreži kako biste pritom sačuvati svoju privatnost. Brošura je također dostupna u pdf formatu Facebook brosura.pdf.

Još jedna hrvatska mrežna stranica na kojoj možemo pronaći vrlo dobre i zanimljive materijale vezane uz opasnosti upotrebe interneta kao i načine zaštite, stranice su Centra za nestalu i zlostavljanu djecu na adresi http://www.cnzd.org. Stranice imaju poseban dio namijenjen djeci i roditeljima. Tu se nalazi i program Sini namijenjen za filtriranje i blokiranje nepoćudnog sadržaja i mrežnih stranica na internetu. Valja istaknuti i Internet Hotline s formularom pomoću kojeg u svega nekoliko koraka možete prijaviti nepoćudne mrežne stranice, blogove, chatove i sl.


Anketa o korištenju računala i interneta

Anketa o Facebooku

preskoči na navigaciju